Kefírová kultura
Kód výrobku: 13026
Značka: MILKY
Bonusové body: 4
129 Kč 107 Kč bez DPH Nejnižší cena za posledních 30 dní - 129 Kč
2-3 týdny od objednávky
Návod pro přípravu kefíru:
1. Do jednoho litru sterilovaného mléka o teplotě 20-22°C přidejte obsah sáčku s kefírovou kulturou.
2. Nechte směs odpočívat při stále udržované teplotě 20-22°C po dobu 24 hodin. Během této doby dojde k fermentaci a kefír bude připravený k použití.
3. Hotový kefír je nyní připraven k jídlu. Jeho trvanlivost se liší v závislosti na teplotě skladování: při teplotě 5°C je trvanlivý asi 5 dní, při teplotě 10°C pak asi 3 dny.
4. Pro přípravu dalšího kefíru nejlépe odeberte 3 polévkové lžíce čerstvého kefíru a přidejte je do dalšího litru sterilovaného mléka. Dodržujte tento postup stejně, jako byl popsán výše.
Při přípravě dbejte na důkladnou hygienu, abyste minimalizovali riziko zanesení cizích bakterií do kefírové kultury. Skladujte vaše kefírové výrobky v chladu a na suchém místě, aby byla zachována jejich kvalita.
Potřebujete poradit? Najděte Vaší odpověď.
Nenašli jste odpověď? Zeptejte se nás.